Bár még csak most volt nemrég a karácsonyi bevásárlási hajsza, ahogy az év feléhez érkeztünk, már lassan elgondolkozhatunk azon, hogy mit kell majd vennünk, vagy csak simán tervezgethetjük, hogy mit szeretnénk.

Több mint valószinü, hogy az illető, akit meg szeretnél lepni, szívesebben kapna egy élményajándékot, mint egy tárgyat ajándékba. Egy felmérés szerint az Amerikaiak 81%-a kapna élményt ajándékba, mint példáúl egy koncert jegyet, yóga órákat, vagy valamilyen előfizetést mint akármilyen kézzel fogható dolgot.

Ugyanez a kutatás azt is megállapította, hogy 4 ből 1 ajándékot soha nem is haszálnak az emberek, és 5 ből 1 ember több mint a felét nem használja soha azoknak az ajándékoknak amelyeket kapnak. Ez egy csomó feleslegesen felhasznált csomagoló papírt jelent, az időről és pénzről nem is beszélve!

Azt eldönteni, hogy milyen élményajándékot vegyél a másiknak iszonyatos nehéz lehet, ugyanúgy mintha egy fizikális dolgot adnál. Ezekben még az a jó, hogy tökéletes az élmény ajándék férfiaknak is.

Szórakoztatás

Egy szórakoztató ajándékkal sohasem tudsz mellélőni.

Egy mozijegy, szezonális előfzetés egy színházba, vagy egy hétvégi utazással sosem lesz olyan, hogy azt mondaná az illető, hogy nem kéri, de köszöni!

Elkényeztetés

Egy nap a szaunában, vagy valamilyen a szalonban nagy megkönnyebbülés lehet egy olyan ember életlében, aki egyébként mindennap stresszel. Jó ötlet lehet egy masszázs, vagy egy wellnes hétvége is akár.

A legnagyobb ajándékot úgy tudod valakinek adni, ha a figyelmed 100 százalékát rájuk fordítod. Ez a fajta élményajándék nőknek a legnépszerűbb választás.

De miért jobb egy élményt adni, egy sima tárgynál?

 

Azért, mert sokkal személyesebb illetve személyreszabhatóbb. Nagyon sokszor nem a “legtöbb ember”nek veszel ajándékot, hanem specifikusan valaki olyan számára, akit szeretsz, akivel törődsz, egy hús vér ember számára. A legtöbb embert nem érdekli, hogy mennyi pénzt költesz az ajándékra, csak add szívből.

Két ismerősöm házasodott össze nemrégiben, és imádnak utazni, és ahelyett, hogy modnjuk adnék nekik egy zsír új darálógépet és egy szett poharat, inkább pár barátom és én összeültünk és összedobtuk a pénzt egy országos túrára. Tudtuk, hogy kettejük számára ez lenne a legtökéletesebb ajándék, és ahelyett hogy valami céltalan ajándékot adtunk volna nekik, szereztünk számukra sok sok olyan emléket amit biztosan nem fognak elfelejteni egy jó darabig.

Az emlékek tovább tartanak

Őszintén nem emlékszem már mit kaptam karácsonyra az előző éven kívül. De komolyan, ennyi! Szerinted ha egy élményajándékot kapnél, lenne ilyen problémám? Biztosan nem, mert az emlékek sokkal tovább, sőt örökre megmaradnak az agyamban, ha csak nem történik valami nagyon rossz velem, mindig is emlékezni fogok rájuk. Kattints ide, hogy ilyeneket láthass.

Mit tegyél és mit ne ha élményt szeretnél ajándékozni?

Fektess bele időt. Egy jó ajándéknak idő kell míg megfogalmazódik benned.

De ne gondold túl. Több millió dolog van ami a szeretteidet boldoggá tehetei. Az egyetlen fontos dolog az, hogy lássák mennyire tördősz velük.

Próbáld meg megérteni milyenek valójában.

Válassz egy olyan élményajándékot amit mással is feltudnak használni!

Comments are closed.

Post Navigation